Horlogemerken.info

Over Horlogemerken.info!

Op deze website vind je een overzicht van de bekendste horlogemerken, inclusief een korte omschrijving en een link naar de officiŽle website. Op basis van alle logo's kun je zoeken naar het desbetreffende horlogemerk. Als een horlogemerk er niet tussen staat of je een vraag hebt, dan kun je altijd contact opnemen via de contact pagina!

Een horloge is een kleine draagbare klok die meestal om de pols gedragen wordt. Naast de tijd tonen sommige horloges ook de dag, datum, maand en jaar. Vroeger werden horloges voornamelijk gebruikt om de tijd op af te lezen, maar tegenwoordig wordt het meer als sieraad aangeschaft. Meestal zijn er klokken aanwezig of kijken mensen op hun telefoon of computer. Horloges zijn op te delen in verschillende categorieŽn. Er kan worden gekeken naar de techniek (mechanisch of kwarts) of naar de wijze van tijdaanduiding (analoog of digitaal).Mechanische horloges zijn over het algemeen analoge horloges, de tijdaanduiding geschiedt met wijzers. Als een automaat niet wordt gedragen, kan deze worden geplaatst in een horlogeopwinder zodat het horloge blijft lopen. Een kwartshorloge is een elektronisch horloge dat gebruik maakt van een kwartskristal als hart van de tijdmeting. Met kwartskristallen kan een zeer stabiele trilling opgewekt worden. Dit trillingsgetal, ook wel frequentie genoemd, is vooraf bekend. Door het aantal trillingen te tellen weet men wanneer een bepaalde tijd verstreken is. Heeft men bijvoorbeeld een kristal van 1 MHz dan is na 1 miljoen trillingen een seconde verstreken. Uiteindelijk wordt een rotor aangedreven. Deze rotor drijft een mechanisch binnenwerk aan, dat de wijzers laat draaien.

Kwartshorloges kunnen zeer goedkoop worden gemaakt en hebben dan ook een grote nauwkeurigheid (ongeveer ťťn seconde afwijking per dag) zijn toch de mechanische horloges nog steeds in trek bij de consument. Door de techniek en het handwerk worden mechanische horloges door veel mensen als statussymbool gezien. Op deze website vind je veel verschillende merken horloges. De meeste merken hebben al een status bereikt dat onder andere in kleding of parfums terug te vinden is. Ook zijn er (vooral Zwitserse) merken die al jaren lang kwaliteitshorloges produceren.